jueves, 22 de julio de 2021

COLOMBIA: President Ivan Duque sätter in armén mot ett obeväpnat men beslutsamt folk!

 




COLOMBIA: President Ivan Duque sätter in armén mot ett obeväpnat men beslutsamt folk!

Av Dick Emanuelsson, Tegucigalpa

TEGUCIGALPA / 2021-05-02 / I ett direktsänt tal till nationen från presidentpalatset på 1 maj-kvällen, informerade Duque att han beslutat att kalla ut specialstyrkor från armén som tillsammans med polisiära kravallstyrkor har order att slå fortsatta folkliga protester, också med sina vapen som de har använt och använder i kriget.

Den oligarkiska och USA-allierade regimen är skakad. Den trodde sig ha övervunnit det nästan förrevolutionära stadiet när GENERALSTREJKEN i november 2019 suspenderades och pandemin så smått började greppa tag i landet.

Nu, med några av de värsta register av smittade och döda i Latinamerika menar colombianerna krasst, att det största hoten mot colombianerna utgörs av den statsterroristiska regimen som likt en papegoja säger att hotet kommer från viruset och.... Venezuela, "där de mänskliga rättigheterna bryts flagrant av Madurodiktaturen".

Ta en titt på bilden från Colombias tredje stad Cali. Hur många människor som samlats där är omöjligt att beräkna. Det ser ut som demonstrationerna mot den nyliberala Piñeradiktaturen i november 2019. Att Piñera, Duque, Lenin Moreno och Bolsonaro har sina dagar räknade, det vet vi. Vad vi inte vet är hur många människoliv som kommer att registreras på deras samveten när de lämnar in.

Den förre paramilitära narko-presidenten Alvaro Uribe skrev ett Twitter på generalstrejkens andra dag, där han klargjorde att polis och armé skulle ges fría händer att skjuta mot sitt eget folk. Igår beslutade DUQUE att hörsamma sin politiske mentor och boss. Det parodiska är att Twitter blockerade fascisten Uribes konto efter det Twittret.

Om samma beslut, att kalla ut armén, hade fattats i..., ni vet, i de där tre länderna i Latinamerika som börjar med bokstäverna K, V, och N, vad tror ni reaktionerna hade blivit på landets medier, UD, riksdagen, reportrar som jagar v-ledaren "för en kommentar om kommunistdiktaturens beslut att kalla ut landets arméstyrkor på gatorna", ett beslut president Ivan Duque fattade på självaste 1 Maj för att stävja det gryende FOLKUPPRORET i Colombia?

I Colombia idag, liksom Chile 2019, har rädslan försvunnit. Känslan av att "vi har bara våra kedjor att förlora men en hel värld att vinna", skakar regimen som i den historiska backspegeln ser och vet att denna beslutsamhet alltid har slutat med seger för folken!

Esto es #cali, Colombia... En plena revolución.!!!! 🔥

Latinoamérica vuelve a latir!!!